Dzień dobry,
na wstępie zaznaczę że mam problem podobny do tego, opisanego w wątku pod tym adresem.
Sprawa wygląda następująco: sterownik po okresie prawidłowej pracy, nagle wchodzi w tryb stopu i pojawia się komunikat błędu zamieszczony w załączniku.
Po zgłoszeniu w serwisie Elmarku tej sytuacji i wysłaniu sterownika, została wykonana naprawa obwodu sterowania oraz wejść analogowych.
W międzyczasie został zakupiony nowy sterownik i umieszczony w miejsce tego, wysłanego do naprawy.
Sytuacja, z wejściem w tryb stopu i komunikatem błędu niestety powtórzyła się po paru tygodniach (na nowo zakupionym sterowniku, ten naprawiony z serwisu nie był sprawdzany).
Czy możliwe jest, że wchodzenie w tryb stopu i wyświetlanie poniższego komunikatu błędu jest spowodowane uszkodzeniem elektroniki sterownika (tak jak zostało to zasugerowane w poście, do którego link zamieściłem powyżej). Wydaje mi się dziwne, aby obydwa sterowniki (zarówno ten pierwszy który został wysłany do serwisu, jak i nowo zakupiony) były uszkodzone.
Dodam, że kompilacja programu nie wykazuje żadnych błędów.
Jeśli nie jest to wina elektroniki sterownika, to gdzie w komunikacie błędu zamieszczonego w załączniku, znajduje się informacja o miejscu występowania w kodzie ewentualnego błędu programu?